OBNOVA TOPLINARSTVA GRADA RIJEKE
projekt povećanja energetske učinkovitosti
Učitavanje...
Web stranicu zbog njezinih funkcionalnosti nije moguće prikazati u pregledniku Internet Explorer
Preusmjereni ste automatski na preglednik Microsoft Edge.
Internet Explorer zbog tehničkih nedostataka ne može pravilno prikazati traženu Web stranicu.
Preporučujemo pregled Web stranice u preglednicima kao što su:
Google Chrome, Brave, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari i Opera.

Krenuli su najavljeni radovi u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“

10.07.2022.

Prvi radovi započeli su na toplani Zamet, toplani s najstarijom opremom u cjelokupnom riječkom sustavu. Radovi uključuju ugradnju nove plinske kondenzacijske kotlovnice, što će označiti konačan prelazak toplane sa srednjeg loživog ulja na prirodni plin, te promjenu distribucijskih pumpi i elektro opreme. Uz potpuno automatsko upravljanje i daljinski nadzor, nova tehnologija u toplinskom sustavu Zamet bit će visoko učinkovita, čista i sigurna.

Osim započetih radova na toplani Zamet, u pripremnim fazama su i radovi na toplani Malonji, gdje je u postupku ishođenje potrebnih dozvola i priprema radova te na toplanama Gornja Vežica i Srdoči, gdje je u tijeku projektiranje.

Zbog radova na spomenutoj obnovi sustava toplana mogući su povremeni prekidi u isporuci tople vode krajnjim korisnicima koji će biti pravovremeno najavljeni na službenim stranicama projekta https://energotoplinarstvo.com/ te na stranicama Energa d.o.o https://energo.hr/. Građane molimo za strpljenje i razumijevanje.

Izvođač radova, uključujući i projektiranje, je zajednica ponuditelja DUING d.o.o., AT ENEKO d.o.o. i MI MARIS d.o.o. Vrijednost ugovora rekonstrukcije koja uključuje projektiranje, radove i ugradnju opreme je 43.297.142,00 HRK bez PDV-a.

Vrijednost projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ iznosi 112.270.986,39 HRK, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u iznosu 83.893.707,80 HRK, dok prihvatljivi troškovi projekta iznose 106.924.107,46 HRK. Projekt se provodi u okviru mehanizma Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU). Njegova realizacija započela je 2021. godine, a završetak se planira do 2023. godine.

Nositelj projekta: ENERGO d.o.o.

Dolac 14, 51000 Rijeka • Tel: 0800 353 040 • info@energo.hr • www.energo.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sva prava pridržana © Copyright by ENERGO d.o.o. 2021.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj ove internetske stranice isključivo je odgovornost ENERGO d.o.o. i ne odražava nužno gledište Europske unije

  • Povećajte tekst
  • Smanjite tekst
  • Sivi tonovi
  • Visoki kontrast
  • Negativni kontrast
  • Svjetla pozadina
  • Podcrtani linkovi
  • Poništi