OBNOVA TOPLINARSTVA GRADA RIJEKE
projekt povećanja energetske učinkovitosti
Učitavanje...
Web stranicu zbog njezinih funkcionalnosti nije moguće prikazati u pregledniku Internet Explorer
Preusmjereni ste automatski na preglednik Microsoft Edge.
Internet Explorer zbog tehničkih nedostataka ne može pravilno prikazati traženu Web stranicu.
Preporučujemo pregled Web stranice u preglednicima kao što su:
Google Chrome, Brave, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari i Opera.

Održana javna prezentacija i najavljen početak radova na modernizaciji toplana i toplovoda u Rijeci projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“

24.04.2022.

U sklopu projekta “Obnova toplinarstva grada Rijeke”, 25. travnja 2022. u 10:30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, održana je javna prezentacija i najava početka radova projekta.

Na događanju su govorili vršitelj dužnosti ravnatelja Uprave za regionalni razvoj, Ivan Bota, gradonačelnik Grada Rijeke, Marko Filipović te direktor tvrtke Energo d.o.o., Sanjin Kirigin.

Tijekom javne prezentacije, direktor Sektora toplinske energije u Energu i voditelj projekta, Vatroslav Jukić, govorio je o novostima u provedbi projekta, ključnim podacima, ciljevima, obuhvatu i očekivanim rezultatima projekta kojim će se obnoviti veliki dio postojeće distributivne toplinske mreže, izgraditi novi toplovodi te rekonstruirati dio riječkih toplana.

Projekt se provodi na području grada Rijeke u okviru mehanizma Integrirana teritorijalna ulaganja (ITU). Cilj projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ je povećati energetsku učinkovitost toplinskog sustava i pouzdanost opskrbe toplinskom energijom u gradu Rijeci putem ulaganja u modernizaciju toplana i toplovoda uz postupan prelazak na obnovljive izvore energije.

Vrijednost projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ iznosi 112.270.986,39 HRK, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., u iznosu 83.893.707,80 HRK, dok prihvatljivi troškovi projekta iznose 106.924.107,46 HRK.

Realizacija projekta započela je 2021., a završetak se planira do 2023. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nositelj projekta: ENERGO d.o.o.

Dolac 14, 51000 Rijeka • Tel: 0800 353 040 • info@energo.hr • www.energo.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sva prava pridržana © Copyright by ENERGO d.o.o. 2021.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj ove internetske stranice isključivo je odgovornost ENERGO d.o.o. i ne odražava nužno gledište Europske unije

  • Povećajte tekst
  • Smanjite tekst
  • Sivi tonovi
  • Visoki kontrast
  • Negativni kontrast
  • Svjetla pozadina
  • Podcrtani linkovi
  • Poništi