OBNOVA TOPLINARSTVA GRADA RIJEKE
projekt povećanja energetske učinkovitosti
Učitavanje...
Web stranicu zbog njezinih funkcionalnosti nije moguće prikazati u pregledniku Internet Explorer
Preusmjereni ste automatski na preglednik Microsoft Edge.
Internet Explorer zbog tehničkih nedostataka ne može pravilno prikazati traženu Web stranicu.
Preporučujemo pregled Web stranice u preglednicima kao što su:
Google Chrome, Brave, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari i Opera.

Održani sastanci s ovlaštenim predstavnicima suvlasnika zgrada obuhvaćenih projektom

04.05.2022.

U prostorijama Riječke razvojne agencije Porin, 26. i 27. travnja te 3. i 4. svibnja 2022. godine održana je javna prezentacija i sastanci s ovlaštenim predstavnicima suvlasnika zgrada, a u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“.

Održano je ukupno četiri sastanka tijekom kojih je direktor Sektora toplinske energije u Energu i voditelj projekta, Vatroslav Jukić, predstavnicima suvlasnika zgrada obuhvaćenih projektom govorio o njegovim ključnim podacima, ciljevima, očekivanim rezultatima i benefitima. Također je najavio početak radova koji se očekuje u drugoj polovici svibnja te predstavio web stranicu www.energotoplinarstvo.com, glavno mjesto informiranja o provedbi projekta i radovima u tijeku.

Na sastancima je istaknuto kako će se projektom omogućiti 24-satni rad svih toplana u sustavu, tijekom cijele godine. Po njegovom završetku, 95% riječke toplovodne mreže bit će novo ili obnovljeno te će se omogućit istovremena proizvodnja toplinske i električne energije, uz smanjenje emisije CO2 i uklanjanje SO2 iz proizvodnje, a sve sukladno EU direktivi za energetsku učinkovitost. Navedeno je i da će isporuka toplinske energije korisnicima bit sigurnija i pouzdanija, a s početkom sezone 2024. moguće je smanjenje cijene grijanja. Obnovljeni sustavi bit će spremni za prihvaćanje svih modernih tehnoloških rješenja, poput dizalica topline, otpadne topline industrije, biometana, vodika, pirolitičkog plina, solarne energije, itd. te će se ostvariti svi preduvjeti za daljnju prijavu na europske fondove koji potiču obnovljive izvore topline i modernizaciju daljinskog grijanja.

Vrijednost projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ iznosi 112.270.986,39 HRK, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u iznosu 83.893.707,80 HRK, dok prihvatljivi troškovi projekta iznose 106.924.107,46 HRK.

Realizacija projekta započela je 2021., a završetak se planira do kraja 2023. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nositelj projekta: ENERGO d.o.o.

Dolac 14, 51000 Rijeka • Tel: 0800 353 040 • info@energo.hr • www.energo.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sva prava pridržana © Copyright by ENERGO d.o.o. 2021.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj ove internetske stranice isključivo je odgovornost ENERGO d.o.o. i ne odražava nužno gledište Europske unije

  • Povećajte tekst
  • Smanjite tekst
  • Sivi tonovi
  • Visoki kontrast
  • Negativni kontrast
  • Svjetla pozadina
  • Podcrtani linkovi
  • Poništi