OBNOVA TOPLINARSTVA GRADA RIJEKE
projekt povećanja energetske učinkovitosti
Učitavanje...
Web stranicu zbog njezinih funkcionalnosti nije moguće prikazati u pregledniku Internet Explorer
Preusmjereni ste automatski na preglednik Microsoft Edge.
Internet Explorer zbog tehničkih nedostataka ne može pravilno prikazati traženu Web stranicu.
Preporučujemo pregled Web stranice u preglednicima kao što su:
Google Chrome, Brave, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Safari i Opera.

Početak intenzivnih radova na toplani Gornja Vežica

23.02.2023.

U sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ u srijedu, 01. ožujka 2023. godine, započet će intenzivni radovi na toplani Gornja Vežica.

Radovi uključuju demontažu dijela postojeće opreme, ugradnju dva visokoučinkovita kogeneracijska motora ukupne snage 2,64 MW toplinske energije, odnosno 2,41 MW električne energije, te frekventno upravljane distribucijske crpke. Na krovu toplane postavit će se solarni paneli za grijanje vode energijom sunca dok će se izvan toplane ugraditi toplinski spremnici ukupnog kapaciteta 400 m³ tople vode, koji će biti oslikani muralima riječkih umjetnika. U toplanu će se instalirati sustav automatskog upravljanja kao i daljinski nadzor. Očekivani završetak radova u sklopu projekta predviđen je u srpnju 2023. godine.

Kako će se za vrijeme izvođenja radova koristiti teška građevinska mehanizacija, kamionima i bagerima je potrebno osigurati prolaz dijelom Ulice Ratka Petrovića koji vodi do toplane. Iako je ulica načelno dovoljna za promet kamiona, pozivamo građane da prije početka radova pomaknu svoja vozila ukoliko su nepropisno parkirana. Vozila koja budu parkirana suprotno odredbama „Zakona o sigurnosti prometa na cestama“ (NN 67/80) prometni redari će prilikom samog početka radova biti prisiljeni premjestiti.

Tijekom trajanja radova mogući su povremeni prekidi u isporuci toplinske energije i potrošne tople vode krajnjim korisnicima, što će pravovremeno biti najavljeno na službenoj stranici projekta, stranici Energa www.energo.hr, te u medijima. Za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti Energu elektroničkom poštom na toplinarstvo@energo.hr .

Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.

Nositelj projekta: ENERGO d.o.o.

Dolac 14, 51000 Rijeka • Tel: 0800 353 040 • info@energo.hr • www.energo.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sva prava pridržana © Copyright by ENERGO d.o.o. 2021.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj ove internetske stranice isključivo je odgovornost ENERGO d.o.o. i ne odražava nužno gledište Europske unije

  • Povećajte tekst
  • Smanjite tekst
  • Sivi tonovi
  • Visoki kontrast
  • Negativni kontrast
  • Svjetla pozadina
  • Podcrtani linkovi
  • Poništi